اشرافیگری زائیده مصرفگرایی است که از آن به عنوان فقر مدرن یاد میشود
با بیانیه گام دوم انقلاب زمینههای بروز و ظهور خلاقیت و نوآوری نسل جوان فراهم شده و آنها میتوانند پرچم مطالبه رهبری را به دست گرفته و در عرصههای تصمیم سازی و تصمیم گیری قرار بگیرند که یکی از بسترهای آن انتخابات است. جوانان کنار ننشینند، باید خودشان وارد میدان شوند.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اشرافی گری تمایل به فتح قله نیازهای کاذب دارد و به همین دلیل مرتب تکثیر شده و توسعه مییابد گفت: اگر افراد در جامعهای متناسب با زحمات خود برداشت کنند، یک جامعه واقعی است. اما اگر از خط خارج شود معنایش آن است که عدهای در حال تضییع حقوق و نادیده گرفتن بخشی از جامعه هستند و با تکبر و تکاثر طلبی خود به جای همدلی، کینه و عداوت را در جامعه نهادینه و زمینههای بروز نارضایتی را فراهم میکنند.
وی در واکنش به اینکه اصلا نباید اجازه دهیم یک مدیر هزار میلیاردی، وزیر بشود گفت: بله، وزرا و مدیران و روسای جمهور باید بین اشرافی گری و خدمت به مردم یکی را انتخاب کنند. سطح زندگی خادم مردم نمیتواند از سطح متوسط جامعه بالاتر باشد. این موکدات دینی ماست و در کلام امام(ره) و رهبری به خوبی مشهود و متصور است.
کیوان ساعدی، فعال فضای مجازی با بیان اینکه وقتی فرهنگ جامعه به سمت مصرف گرایی میرود، شاهد رواج اشرافی گری و تجمل گرایی میشویم عنوان کرد: در دوران ما از دهه هفتاد و بعد از اتمام جنگ تحمیلی شاهد آن بودیم که علیرغم تذکرهای داده شده برخی مسئولین از اینکه زندگی شان در معرض دید جامعه است و به جامعه الگو میدهد غفلت میکردند.
همچنین حجت الاسلام سید رضا تقوی، نماینده ولی فقیه در وزارت کشاورزی در آیتم «با نسل دیروزی ها» درباره اشرافی گری گفت: اشرافیت یک نوع نگرش به زندگی و مظاهر دنیایی است. اشرافیت مولفههایی دارد.